marți, 26 februarie 2008

Lupte de gherila cu aceleasi gorile

Nu se mai aude nimic despre restructurarea Guvernului, cea cu Melescanu la Justitie si Stroe la Aparare. Zilele acestea, tema preferata a spatiului public e posibilitatea alegerilor anticipate (aici si aici), caci motiunea PD-L vine pe-un asa orizont de asteptare si de inutilitate ca nimeni nu se straduieste s-o impauneze, virilizand-o.

In acest context, vineri a fost publicata in Monitorul Oficial decizia celebra a Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai. Referitor la aceasta, ingrijoratoare nu e decizia in sine, asa cum s-au plans unii mai mult sau putin juristi (depasirea de catre Curte a prerogativelor sale si asumarea ilegala a rolului de Adunare Constituanta prin "micile adaosuri" aduse Constitutiei), ci climatul de tip taliban, de razboi cu orice pret, dintre palate. Menita sa functioneze intr-un sistem in care totusi buna-credinta e element de baza, Curtea Constitutionala trebuie sa se adapteze astfel cu mijloace disperate unei situatii iesite de mult timp de sub control.

Revenind la ce s-a finalizat vineri, e evident ca parcursul imprimat de Curtea Constitutionala procedurii numirii si revocarii ministrilor a ranit orgoliul PNL. Liberalii inca nu reactioneaza, desi au acum toate parghiile formale si mingea e in terenul lor. Inca rumega.

Pe acest fond, ce se intampla sambata la Ministerul Justitiei, o zi in care de obicei oamenii ar trebui sa faca cu totul alte treburi decat sa stea la serviciu? "Oamenii" din Minister cautau cu insistenta pe Google sintagma "obligativitatea deciziilor Curtii Constitutionale", "poposind" si la un articol de pe acest blog (revenind si de vreo cateva ori - poza aici).

Tariceanu si ai lui inca vor sa se lupte, nu se dau batuti si se tot agita. Daca Basescu a devenit din marinar expert in interpretarea textului Constitutiei, de n-ar putea face acelasi lucru si Tariceanu? Rezultatul: alte scandaluri, ordine de ministru facute dupa ureche de functionari si proiecte de lege de captat bunavointe intra si extra-parlamentare, menite a castinga timp pentru sporirea "potentialului" de campanie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...