luni, 22 martie 2010

Interesul national al stangii imprejur

UNPR, in programul sau politic, isi asuma sa reprezinte stanga ignorata de PSD. Sa fie un partid de centru-stanga, sa lupte impotriva stangii conservatoare, sa se adapteze transformarilor sociale. Sa fie mobil si pragmatic.

Cum generalul Oprea ne tot demonstreaza cat de mobil si pragmatic este, impreuna cu grupul pe care il conduce, programul politic al UNPR trebuie sa reflecte aceasta realitate: „Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei isi afirma disponibilitatea de a renunta temporar sau partial la vreunul dintre obiectivele sale politice, daca un interes public major, cu precadere de interes national, ar impune acest lucru, indiferent de costurile electorale.

Dupa ce insira, in 11 pagini, valori, principii si proiecte politice care sa-i individualizeze, politicienii UNPR se trezesc si isi amintesc ca trebuie sa fie flexibili. Doar s-au infiintat ca sa fie un UDMR de Ilfov. Scuzat sa-mi fie, dar se ineaca precum tiganul la mal.

Oprea si ai lui construiesc un castel de nisip pe post de fortareata inexpugnabila, pe care nici macar nu asteapta sa il darame valurile. Il darama singuri. Consacra politica „dupa cum bate vantul” intr-un document programatic. Curajosi, soldatii interesului national si ai celui public statueaza oportunismul ca principiu de actiune politica in documentul lor fundamental. In politica lui „sau-sau”, daca nu se poate pe caile clasice, atunci ramane oricand cealalta cale, a stangii imprejur, cu halte prin dreapta care nici macar nu mai pune cratima intre populism si liberalism.

Desi se vrea de stanga si construieste un discurs decent in programul politic, UNPR nu se face sa-si limiteze optiunile si ne arata ca poate fi, oricand, si de dreapta. La cata teama de supra-ideologizare aveam, noroc ca ne salveaza interesul national. Cel care, bineinteles, ii va sluji mereu generalului Oprea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...