joi, 18 martie 2010

Elodia politica (I)

Cum Inpolitics inoveaza constant in otevizarea politicii, nimic nu poate fi mai de folos decat a pune umarul la desavarsirea capitolului de „fabulatii, conspiratii si dude politice”. Divide et impera, zic! Sau, altfel spus, daca ei pot, noi putem mai bine. In minunata lume noua, sa facem ca adevarul sa devina atat de irelevant, incat sa ne mire.

Un exemplu:

- Unii din PD-L ar dori sa scape de Berceanu de la Transporturi, „promovandu-l” la Senat. Ioan Oltean a spus clar ca ar fi o pozitie perfecta pentru vesnicul senator de Dolj.

- Asa se explica batalia PD-L data in Senat. Motivatia e Berceanu, nu boala lui Basescu.

- Berceanu refuza „promovarea” si spune ca nu ar fi deloc potrivit pentru Presedintia Senatului.

- De cateva zile, Berceanu e in atentia mass-media, cu evenimente unul mai negativ ca altul: disponibilizarile de la CFR, starea drumurilor, bombe in avioane, numiri de incompetenti in functii publice si deraieri. La toate aceste evenimente, declaratiile ministrului merg mana in mana cu promovarea: „n-o sa avem bani de drumuri in vara din cauza reparatiilor dupa ninsori”, „a fost o conspiratie politica la aeroportul din Timisoara”.

- Deci, colegii de partid ai lui Berceanu lucreaza puternic la promovare. Atentia exagerata a mass-media nu are cum sa fie naturala, ci e, eventual, sustinuta de vreun coleg, ministru si el. In vremuri de criza, publicitatea de la stat rezista.

Un scenariu de tip „cum n-ajuta, nici nu strica”, ca doar Internetul suporta orice.

Daca Elodia se digera in episoade, si prostia se ascunde mai bine in subtilitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...