marți, 7 aprilie 2009

Ideea creata a lui Boc: standardul Basescu in salarizarea bugetarilor

Ma uit uimit la masurile economice ale Guvernului Boc: eliminarea drepturilor de autor, impozit forfetar, reducerea bugetelor din educatie, sanatate sau agricultura, posibile reduceri in aceleasi sectoare. Nimic nu depaseste insa ideea ca salariul lui Basescu sa constituie standardul in salarizarea bugetarilor, principiul principiilor inaintea adoptarii legii unice de salarizare in sectorul bugetar.

Ideea creata a celui mic cu capul mare de pe site-ul Guvernului sublinieaza cateva concluzii:

1) Pe Boc il doare in pix de negocierile purtate la Ministerul Muncii cu sindicatele in privinta legii salarizarii unice a bugetarilor. El are in cap totul stabilit dinainte, alaturi de standardul pe care il repeta si in somn: Basescu.

2) Boc si ai lui gandesc marunt. Ei nu pot face diferenta intre cadrul constitutional, in care Presedintele e primul om stat in stat, si economie, guvernata de legi mai complexe – mecanismele pietei, in care performanta si profitul, chiar in sectorul public, presupun abordari mai nuantate.

3) Boc nu vede mai departe de umbra pantofilor lui. Sa reiei mecanic ceea ce scrie presa, cazuri fara niciun principiu agregator, incercand sa compensezi stupiditatea unor masuri luate pe repede-inainte, nu e decat solutia de a cadea din lac in put. Boc si Guvernul lui isi asuma masuri nepopulare, care insa tradeaza nu destin politic, ci halucinanta carpeala.

Cu astfel de masuri care, vorba lui Antonescu, depasesc si visele umed-socialiste ale lui Iliescu, incep sa ma intreb daca nu cumva barfa cu aparitia unui partid la stanga PSD prinde contur. E poate singura zona in care PD-L n-a declamat ideologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...