duminică, 12 aprilie 2009

Emancipare sau fetele schimbarii

Cateva relatari ale mass-media din ultimul timp:

11 aprilie 2009, realitatea.net - PNL va contesta la CCR numirea lui Mircea Geoană ca vicepreşedinte al CSAT. Vice-liderul grupului PNL din Senatul României, Mario Oprea, a anunţat la Craiova că PNL va contesta la Curtea Constituţională actul normativ care modifică legea de organizarea şi funcţionarea CSAT, prin care preşedintele Senatului devine şi vicepreşedinte al CSAT.

Mult mai transparenta si eficienta decat ceea ce se presupune ca i-ar fi sfatuit Boc pe senatorii PD-L, o decizie a Curtii Constitutionale in favoarea initiativei PNL l-ar scoate pe Mircea Geoana dintr-o relatie evidenta de subordonare fata de Traian Basescu si i-ar permite acestuia sa critice actiunile presedintelui in cel mai problematic domeniu al actiunii sale – politica externa.

9 aprilie 2009, Mediafax - Principele Radu şi-a anunţat, joi seară, candidatura la Preşedinţia României. Principele Radu şi-a anunţat, joi seară, candidatura la Preşedinţia României, într-un discurs rostit la Palatul Elisabeta, el afirmând că nu-şi propune să restaureze monarhia, schimbarea formei de guvernământ nefiind atributul preşedintelui.

Candidatura unui om care, oricat de crunta ar avea privirea, nu primeste decat zambete din partea celorlalti, imi aduce aminte de povestea unui oras din Romania, la alegerile locale din 2008, in care primarul in functie, favorit cert, a avut „doar” 9 contracandidati, unii independenti, altii nu, care l-au impiedicat sa castige din primul tur si i-au dat emotii in cel de-al doilea.

8 aprilie 2009, realitatea.net - Becali spre Bruxelles. George Becali va candida la alegerile europarlamentare pe lista PRM. Becali va ocupa locul 2 pe această listă.

Prea-tarziu facuta alianta deschide drumul catre Bruxelles al lui Vadim si al lui Becali. De asemenea, unul dintre cei doi (depinde de cat va mai contiua circul mediatic) va candida la Presedintie, cu sanse mari de a lua peste 5%.

2 aprilie 2009, Mediafax - Marko: UDMR analizeaza posibilitatea prezentarii unui candidat propriu la alegerile prezidentiale. Liderul UDMR Marko Bela afirmă că Uniunea va analiza, după alegerile europarlamentare, posibilitatea prezentării unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, ţinând cont şi de rezultatele unui sondaj de opinie conform căruia 75% din maghiarii din România ar dori un candidat propriu al Uniunii.

Alte cateva procente semnificative isi anunta decolarea de pe aeroportul Zeus.

18 Martie 2009, Academia Catevencu - Alina Mungiu despre Mircea Geoană: „Geoană stă mult mai rău cu presa decît cu publicul larg, nu e lipsit de potenţial, iar în străinătate continuă să fie cel mai cunoscut lider român.”

Daca in Romania chiar ar functiona pozitionari ideologice, te-ai intreba daca nu cumva, la batranete, Soros a devenit putin socialist.

In concluzie, un mesaj catre Cotroceni: ”Atentie, se lucreaza la emancipare! Emanciparea prin schimbare...”

5 comentarii:

  1. dar de candidata independenta nu se mai zice nimic?sau nu merita luata in considerare domnisoara basescu?:D
    si cati alti nu vor mai lua drumul bruxelles-ului din iunie..si nu va mai fi cu cale intoarsa, din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  2. EBA o sa schimbe fata bruxelles-ului. O sa revitalizeze ideea de UE. Asa ca despre ea trebuie vorbit doar cu insufletire, inspirat...

    Restul sunt bune produse de export. Gradinile zoologice si spitalele de nebuni sunt oricum suprapopulate in Romania...

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci daca EBA o sa schimbe fata BXL, inseamna ca mai am si eu o sansa in acest peisaj...ca tot se pare ca bxl devine implinirea tuturor viselor, fie tinand ele de politica sau de zoologie:))
    ma gandesc cat de bine trebuie alesi asistentii viitoarei parlamentare eba, care pe langa moda and stuff trebuie sa mai stie si ceva politica:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Vor fi alesi pe spranceana. E totusi o usurare pentru PE ca la Bruxelles nu se vorbeste limba romana uzual...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...