miercuri, 27 ianuarie 2010

Inca un partid la dreapta?

Vorbeam aici de posibilitatea unui nou partid la stanga. Aveam in vedere initiativele sprijinite de PD-L ale lui Oprea, miscarea unui Cozmanca care nu intelege ca „mortul de la groapa nu se mai intoarce” si elegiile Grupului de la Cluj, manat in lupta de concepte necunoscute de realitatea politica romaneasca.

Dupa o vreme in care sistemul partinic parea stabilizat, Romania cunoaste frenezia discutiei despre noi inceputuri. Interesant e insa ca nu numai la stanga, dar si la dreapta.

Totul a inceput cu afirmatiile unor lideri PSD despre infiintarea unui partid „rezidual” de catre PDL, care sa capteze nemultumiti din PNL, fara a-i compromite drept dezertori. Apoi, intr-un interviu pentru Voxpublica, Vasile Dancu spunea ca „este o cerere din ce în ce mai mare pentru un alt partid de dreapta” si ca in curand o sa faca publice date care arata oportunitatea „unui nou partid de dreapta, desi exista deja două partide de dreapta”. Cum stim pentru cine face cercetari si exit-poll-uri Dancu, afirmatiile nu sunt de ignorat.

Declaratiile extra-PDL primesc legitimare si din prisma discutiilor din partidul de guvernamant. O opinie interesanta este cea a lui Sorin Frunzaverde, altfel un om scump la vorba, care spunea luni ca a propus ca „PDL sa devina Partidul Popular, fara curent liberal”. Trecand peste infantilitatea pozitiei, ea exprima in fapt o declaratie de razboi pentru liberalii mai vechi sau mai noi din partid.

Asadar, dincolo de pitorescul unor declaratii, ma intreb daca mai e cu putinta ceva nou in zona de dreapta. Unde-s doi mananca si al treilea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...