miercuri, 12 martie 2008

Democratia care este si n-are nicio valoare

Vanghelie e abil, a invatat PR. La cat de « experte » sunt gafele gazelei Elena Basescu, “care este” a devenit licenta poetica. Fructificata, aceasta sigla electorala i-ar aduce primarului de la 5 chiar mai mult capital electoral decat trandafirii social-democrati vestejiti de apa salcie a Dambovitei. In ritm de manea tanguita, blues de Ferentari, seful gorilelor ce descindeau la alegerile de la PSD Bucuresti se transforma.


Oprescu spune ca s-a schimbat. Atatia ani trecuti pe langa el par ca i-au adus mai mult bun-simt pe langa frapanta sinceritate. Dar contextul din PSD nu da doi bani pe aceasta schimbare: soarta personajului e inca o data aceiasi. Pierde pentru ca politica e joc de echipa, unde capitanii controleaza vestiarul si nu stau pe banca de rezerve.


Miza interna a primariei generale pentru PSD orbeste precum concentrarea privirii intr-un singur punct. Cum, inafara de Ion Iliescu, social-democratii n-au niciun lider care sa fi castigat barbateste, “uninominal” – ca e la moda, intalnirea cu electoratul, sansa ca cineva ar putea orbecai pana la fotoliul de mai-mare peste Bucuresti produce fiori in Kiseleff si Baneasa, ingrijorare in Parlament si falsuri profesionale in presa.


Vanghelie nu se bate pentru nominalizare, se bat altii pentru el. A inteles asta, se resemneaza cu preluarea rolului de “invins de serviciu” si e elegant in declaratii fata de Sorin Oprescu. In PSD se bruiaza pana si gandul ca actualul senator social-democrat ar putea fi candidatul no. 1 al partidului; cunoscandu-se profilul tipic al aleatorului bucurestean, se merge la sigur, profesionist. “Ai dracului, de 18 ani isi bat joc de noi si acum ar vrea sa ne ia in brate. Hai sictir! Vanghelie, n-ai inceput inca sa lipesti afisele?!”


Democratia e panaceu in viziunea social-democratilor: ea ascunde spaime, gafe, indecizii, rafuieli personale si linsari electorale. Cum ar putea exista altceva decat democratie pentru cripto-comunistii soft sau pentru catelandrii socialisti de pripas?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...