luni, 19 septembrie 2011

Un joc la cacealma din care PC nu poate câștiga în interiorul USL

Partidul Conservator nu se mulțumește cu ideea că rolul său important în USL s-a consumat la formarea Uniunii. Atunci, luând conservatorii de la social-democrați și bazându-se pe propaganda opoziției unite care se auzea la Antena 3 mai des decât se aud astăzi întâmplările Ceaușeștilor, liberalii au obținut celebra paritate.

PC e astăzi în situația în care își negociază virginitatea politică tocmai cu cei cărora le-a mai vândut-o în 2004 și 2008. Ciudat e că partidul-televiziune are pretenția unui șantaj eficient.

USL l-a scos oficial din poză pe Daniel Constantin și l-a introdus pe Sorin Oprescu. Pentru că nu se puteau supără public că n-au fost invitați la o conferință de presă, conservatorii au decis să se uite puțin urât la Oprescu, arătându-i printre gard bățul Piedone și să candideze singuri la alegerile locale, cu excepția primăriilor municipiu reședință de județ și a Consiliilor Județene. Declarația cu candidaturile proprii la locale nu are niciun element de noutate, ci se dorește a fi doar combustibil pentru mass-media care vorbește fie de maladiile, fie de prohodul USL: prin Protocolul Uniunii, PC e liber să aibă candidații săi, dacă respectă desemnările la CJ și la cele 41 de primării.

Sforțările PC s-ar putea însă să nu fie doar un semn de neputință. PSD, cel care conduce cu mână forte USL, nu pare dispus să cedeze niciun centimetru în fața foștilor umaniști. Mai mult, tumbele PC s-ar putea să agite și mai puternic nemulțumirile și nemulțumiții de precedentul de la Primăria Iași. Deși clamează unitate opoziției, până una-alta, de la PC pornește scandalul în Uniune.

Nu este exclus ca atitudinea televizat-bătăioasă a conservatorilor să primească replica corespunzătoare de la PSD. Pentru episodul de la Iași și pentru declarațiile lui Constantin de azi nu se va întoarce obrazul, ci sunt toate premisele pentru o palmă zdravănă.

PC va desemna, conform negocierilor USL, candidatul pentru CJ Maramureș și pentru încă 5 primării municipiu reședință de județ (Piatra-Neamț, Târgoviște, Sibiu, Arad și Deva). Există nemulțumiri majore în PSD, dar și în PNL Maramureș, legate de candidatura PC. La Târgoviște, liderul PSD Dâmbovița deja exclude un candidat conservator. Nu este exclus ca PSD, pentru a da o lecție dură PC, să-și pună candidați proprii cel puțin în acest două zone.

Marea problemă a PC este că nu mai are ce negocia. Chiar dacă nu le vor mai ridica ode lui Crin și lui Ponta la orice oră din zi și din noapte, cei de la Antena 3 nu au cum să schimbe brusc macazul și să înceapă să-i laude pe Băsescu și pe democrat-liberali. Ar risca astfel să-și piardă audiența câștigată cu greu în 5 ani de talibanat politic.

Jocul la cacealma și santajul nu mai funționează pentru PC în interiorul USL. Nu mai au nimic de oferit și nu sunt suficient de semnificativi pentru ca plecarea lor din Uniune să constituie o pierdere. Dacă nu caută alte zări politice, PC va rămâne în cadrul USL ruda sărăcă și de ignorat.

Un comentariu:

  1. Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
    Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
    Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
    1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
    2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
    3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
    Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
    Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
    Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...