vineri, 27 noiembrie 2009

Crin Antonescu – cel mai bun consultant politic din Romania

Initial, ideea am vazut-o aici. Pe 24 noiembrie, Crin Antonescu spunea: „Nu i-as recomanda lui Mircea Geoana să accepte sustinerea lui Vadim Tudor pentru că i-ar demobiliza pe ceilalti”. Antonescu iesise deschis la bataie cu Basescu. Nu voia parca sa-l lase pe Geoana sa faca vreo declaratie asemanatoare cu cea din 2004 care i-a adus celebrul apelativ din partea lui Ion Iliescu. De altfel, noua coalitie PSD-PNL a lucrat foarte curat in aceasta saptamana: liberalii s-au aliat cu maghiarii, iar social-democratii au negociat cu Vadim, impunandu-le strategia „anti” (injuri pe cine nu votezi). In esenta, e vorba de aplicarea principiului matematic al tranzitivitatii, totul in slujba Marii Coalitii „Anti”.

Aseara, Traian Basescu este surprins la „Realitatea Zilei” cu garda jos. Filmuletul de la Ploiesti din 2004 il pulverizeaza iar raspunsul e pe cat de anemic, pe atat de neconvingator. Imediat, Crin Antonescu e in direct la TV de 3 ori : „Stirea Zilei” (A3), „Ora de foc” (RTV) si „Sinteza Zilei” (A3). Peste tot, aceeasi replica: Basescu trebuia sa spuna ca nu a lovit niciodata un copil. Dupa 3 ore de deliberari cu stafful de campanie, Presedintele preia linia de raspuns. "Niciodată în viaţa mea nu am lovit, nu am bătut un copil". In opinia mea, a sunat la fel de fals precum declaratia lui Clinton in cazul Lewinski.

In general, dincolo de abilitatile profesionale, diferenta dintre marii consultantii politici si restul se este urmatoarea: primii sunt intotdeauna ascultati si luati in seama de politicienii pe care ii consiliaza. In trei zile, ceea ce a spus Crin Antonescu a fost ascultat si pus in practica de cei mai importanti doi oameni politici ai momentului, finalistii cursei prezidentiale, Basescu si Geoana. E o performanta cu care, probabil, niciun consultant politic din Romania nu se poate mandri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...