vineri, 2 iulie 2010

Diferenta intre negociatorii abili si curva sentimentala a regimentului

Perceptia publica este ca guvernarea Boc traieste de pe urma sustinerii tradatorilor de la UNPR. UDMR sunt parteneri naturali la guvernare, situatie sedimentata incepand cu 1996.

De la UDMR, celalalt partener minor al Guvernului, UNPR se incapataneze sa nu invete nimic. Decisi sa joace politic dupa obsesia legionara a lui Oprea pentru Capitan, independentii vopsiti tind sa nu ajunga nici macar la nivelul ApR, ca prezenta politica meteorica.

UDMR a inteles sa valorifice la maxim pozitia pe care o are, pragmatic si fara idealuri de puber politic. Mai nou, nu doar in Parlament, ci si la Curtea Constitutionala, unde judecatorul lor inclina balanta. Inaintea motiunii de cenzura, au negociat pozitii in administratie pe care le-au obtinut lejer. Au pus presiune maxima pe Guvern la votarea judecatorului CC din Camera Deputatilor, ca sa se asigure ca le va reveni RRA. Inca o data, si-au pus in joc influenta repetand votul pentru conducerea RRA. Succes pe linie.

UNPR s-a vazut cu ministrii atat inaintea votului de la motiunea de cenzura, cat si dupa. Sirbu si Diaconescu (in carti si pentru preluarea sefiei Senatului) sunt la portile Guvernului, Steriu da si el tarcoale la agricultura. Oprea a mers pe cartea increderii (Cu Basescu pana la capat!) si n-a conditionat in niciun fel votul acordat Guvernului. In acest moment, independentii par a detine cei mai buni ministrii pe care Guvernul nu-i va avea niciodata. Ei au comunicat falindu-se ca Iulia Motoc e judecatorul lor si o promoveaza pe sotia lui Nicolicea la RRA, pe un loc al democrat-liberalilor.

Intre doi parteneri politici de aceeasi forta parlamentara, diferenta politica e colosala: in timp ce UDMR e negociator abil, UNPR pare curva sentimentala a regimentului, dedicata unuia care promite ca o ia de nevasta (desi a mai trecut prin deceptii de acest fel). In acest context, a te astepta de la UNPR sa tranteasca Guvernul e copilarie politica (aviz celor care initiaza motiuni de cenzura populare). Solutia vine tot de la stapanirea din deal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...