miercuri, 24 iunie 2009

Retragerea lui Nemirschi din Guvern - nepretuita

Mazare nu vrea la guvernare. S-a vazut din detasarea pe care a afisat-o atat la Turnu Magurele, cat si aseara in emisiunea lui Ciutacu. De altfel, filosofia sa de a face politica si de a-si trai viata e una pe deplin caracterizata de relaxare.

Guvernarea nu-i aduce prea mult acestui Capone de Constanta. 1 milion de euro de la Udrea e mizilic. Nemirschi a orchestrat el cateva acte normative cu plajele, dar nimic semnificativ. Sursa finantarilor e in alta parte.

In aceste zile, cand Ridzi pune la indoiala prestigiul partidului-fanion al anticoruptiei, fostul viceprimar al lui Mazare e acoperirea, alibiul pentru tacerile lui Basescu si Boc. Daca pedelisti i-au dat NUP ministresei sportului ieri, pesedisti ar putea sa–i lase intr-un mare off-side pe Basescu&Co.

Cum? Retragandu-l pe Nemirschi. Daca tot ramane PSD la guvernare, Mazare poate schimba rapid un ilustru anonim cu un altul (oricum, se zvoneste ca in minister dicteaza secretarul general). Pierderile strategice sunt minime, castigul de imagine – nepretuit.

P.S. E adevarat ca pe baza acestei logici s-ar putea ajunge ca PSD sa isi retraga toti ministrii din Guvern (tragand cu urechea si la ce spune ANI). Dar oare nu acest lucru si-l doresc liderii social-democrati?

miercuri, 17 iunie 2009

Consecventa de ingheata apele!

O declaratie a lui Vasile Blaga, Ministru al Dezvoltarii si Secretar General al PD-L:

"As vrea sa-l vad pe presedinte ca vine miercuri la sedinta de Guvern, sa vad cine pleaca, ca pleaca cu totul, va garantez! Vor pleca cu totul, pentru ca inseamna ca nu sunt solidari cu premierul. Cui nu-i convine, pleaca! Se numeste Guvernul Boc, gaseste alti 20 de ministri si se face Guvernul Boc II." (Gandul).

Principial, ceea ce spune domnul Blaga este adevarat. Argumentul sau este pertinent.

Imi aduc insa aminte de un moment din 2007, in care Blaga si Macovei, ministrii, au refuzat sa semneze un act al Guvernului (reprogramarea alegerilor europarlamentare) din care faceau parte. Tariceanu le-a cerut demisia in numele aceleasi solidaritati guvernamentale. Atunci, Blaga nu a spus nimic. Principiile lipsa ieri au inmugurit azi.

miercuri, 10 iunie 2009

Ministerul Promovarii Personale a.k.a. Ministerul Turismului

Ajunsa ministru, Elena Udrea se simte precum un pusti de 5 ani scapat in magazinul de ciocolata. Incearca orice. Cum toate incercarile se numesc astazi proiecte si cum da bine sa ai cat mai multe proiecte, sotia d-lui Cocos e evervescenta. Are o gramada de proiecte. Zilnic. Curg idei turistice precum apele pe timp de inundatie.

Nu conteaza in niciun fel ca proiectele nu au pic de substanta sau ca descind dintr-un superficial proiect politic de devenire personala. Nu. Vorbele acestea sunt ale rautaciosilor si invidiosilor. Doamna Udrea de fapt pune in practica politica pasilor marunti pentru promovarea turismului romanesc.

Trei pasi mici anuntati astazi, 10 iunie de ministra Turismului:

• Udrea a cerut nouă milioane lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru activitatea salvamarilor (Monitorul de Suceava).
• Elena Udrea vrea sa darame gardul din jurul Casei Poporului (Hotnews).
• Udrea obligă hotelierii să-şi ţină uşile deschise tot sezonul estival (Gandul).

Prevad peste doua zile schimbarea numelor localitatilor patriei. Turistii nu le pot pronunta si de aceea nu vin in Romania. Trebuie masuri! Impact media maxim garantat!

marți, 9 iunie 2009

Mult si nerecunoscator acest 15% liberal!

PNL nu are viitor daca nu-si recunoaste trecutul.

In emisiunea ”Ora de foc” de la Realitatea TV a lui Adrian Ursu, Adina Valean vorbea despre blestemul liberalilor pusi in campania pentru europarlamentare sa explice deficitul bugetar lasat de guvernarea Tariceanu. Fostul si viitorul europarlamentar se exprima ironic la adresa fostului premier. Gestul lui Tariceanu, care nu s-a abtinut sa nu faca o scrisoare deschisa catre liberali si sa-i traga de urechi pe Crin&Ludo pentru rezultat, trebuia taxat. Prea impertinent Calin pe blog!

Prada amneziei bruste, Alina Valean nu-l mai recunostea pe cel care ii fusese presedinte pana acum cateva luni. Ironica, Adina Valean marturisea ca nu avea habar ca Tariceanu are blog.

Ciudat insa, pe blogul lui Tariceanu, Alina Valean e la loc de cinste, in blogroll. Curios, partenera domnului Antonescu e uituca si vindicativa tocmai cand e vorba de un apel liberal la unitate si de o mana intinsa (interesat, ce-i drept)a lui Tariceanu.

15% pare prea mult pentru cei ce uita si nu recunosc!

marți, 2 iunie 2009

Zambete electorale

Citesc acest articol din Gandul si zambesc:

• PDL-istii, fanaticii portocalii, s-au dus in Parcul Tineretului sa le prezinte copiilor, in plina campanie pentru europarlamentare, spectacolul „Scufita Rosie”. Luati de fierbinteala electorala, Boc&Co. isi dau singuri peste degete si fac campanie pentru partenerii de coalitie.

• Traian Ungureanu e dus la socializare cu copiii. Ce s-or mai fi speriat saracii copii vazand aratarea diforma care, desi nu-i poate fi negat talentul scriitoricesc, nu e tocmai bun de contacte cu alegatorii!

• Romeo Raicu, seful PDL Sector 4 ii prezinta gigantului Boc materiale electorale pentru copii inscriptionate cu „PD-L – de 1 iunie sa cresti bine!”.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...